What Hi-Fi recenzija Q Acoustics 3050

Dizajn i gradnja

 

 

Daleko od minimalnih, promjene koje su napravljene u odnosu na seriju 2000i (tvrtkin postojeći proračun zvučnika, u prodaji do kraja 2015. godine) više nego opravdavaju novi broj modela: konus materijala dvostrukih 16.5cm srednjeg / basa je promijenjen iz papir / mica mix na papir / aramidni sastav - aramidna vlakna (poznatija kao 'Kevlar') jačaju stožac i čine njegovo ponašanje više predvidivim. Prema Q Acoustics-u to osigurava prirodniji tonalitet.

Zanimljivo je da 25mm visokotonac sada koristi dijafragmu koja kombinira elemente dizajna iz prstena radijatora i kupole za poboljšanje performansi visokih tonova. Visokotonac je odvojen od glavnog ormara butilnom gumom, izolirajući ga tako od štetnih vibracija kabineta.

U skretnica koristi komponente višeg stupnja, također, koja ograničava distorziju i smanjuje probleme faze na kriznoj točki.

Posljednje, ali ne i najmanje važno: kabinet. Izrađen je od 15mm MDF ploča s dvoslojnom 20mm gornjom pločom i još debljom prednjim pregradom, to je dodatno ohrabrilo za kontrolu rezonancije i povećanje krutosti.

Q Acoustics je također pomaknuo bi-wire terminal ispod ormarića na stražnjoj strani uređaja. Nećete nas čuti kako se žalimo: slučajno, to ih također čini više dostupnim, 

 

 

Kao rezultat revizije dizajna, 3050s su super čvrsti, te nadmašuju kvalitetu gradnje koju smo dosada očekivali od tvrtke.

Performanse

 

Iako su oni manji od 2050is, stekli su respect u svakom aspektu izvedbe. 

Tvrtka je stvorila iznimno simpatičan zvučni potpis tijekom godina: rafinirani, suptilni i blag, ali pun bušenja i napada. U 3050s poslušno slijede taj primjer, ali dokazuju se transparentnijim, preciznijim i autoritativnijim od bilo kojeg od svojih prethodnika.

Potpun, okretan i milozvučan bas, svjež i kontroliran treble definira svoj tonski balans, koji u tipičnom Q Acoustics načinu obećava slušateljima punu prezentaciju koja je preko frekvencija čvrsta i robusna.

Snažan i uporan, a 3050s dostavlja ogroman osjećaj razmjera i sposoban je da obavija našu najveću ispitnu prostoriju s lakoćom. Možete ih postaviti prilično udaljeno bez gubljenja široke stereo slike, postižu najbolji balans izvučeni najmanje 20 cm od zida.

 

 

Njihovo glazbeno, mjereno stajalište i svježa ritmička vožnja leže u središtu njihove zvučne magije, i to je to što nas izaziva da konzumiramo cijeli album Dire Straits, a da to nismo planirali. Dinamički pomaci su vidljivi na svakom volumenu, a tu je i neobično (po ovoj cijeni) visoka razina suptilnosti.

Presuda

 

Vjerna reprodukcija 3050 će bez sumnje dati pristojane zvučnike za manju udaljenost.

Skidamo kapu Q Acoustics-u: ovi zvučnici su još jedan zapanjujući uspjeh. Za ovaj novac, oni su veličanstveni!

 

Cijelu recenziju pročitajte na: http://www.whathifi.com/q-acoustics/3050/review

Samo u Novim bojama zvuka ovi zvučnici su u razdoblju od 6.7.-16.7. sniženi za 20% za sve oblike plaćanja!
Više na: http://www.bojezvuka.hr/hr/akcija/svi-q-acoustics-zvucnici-na-20-31