Soundbar DALI KUBIK ONE

Dobitnik What Hi-Fi Awards 2015. za najbolji soundbar do £500 je fantastični Kubik One. 

Dali je tijekom godina došao do velikih stvari. Većina od njih su stereo i surround zvučnici. Naravno, bili smo iznenađeni kad smo čuli da Danska tvrtka kreće u tržište SoundBar-a. Dali kaže da Kubik One nije samo SoundBar - to je sistem sam po sebi, a ne puki produžetak vašeg televizora. 
                                                                                                                           
 
 
 
 

Performanse

 
 
Karakterizira ga široka, prostrana zvučna pozornica. Čak i više užurbana scena ne zvuči krcato. Ima   precizan zvuk. Glasovi su detaljni, održavaju njihovu teksturu, ali nikad ne zvuče grubo.
Dodajte dobro tempiranje i okretnost i imate dinamičan soundbar. Ima uzbudljiv, zanimljiv nastup. Bilo da gledate film ili slušate glazbu. Njegova najveća snaga je sposobnost da iskoristi vašu pažnju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Dizajn

 
Dali nije usredotočen samo na zvuk - jednako je privlačan i izvana. Soundbar-ovi nemaju tendenciju da budu posebno atraktivni, ali mislimo ovaj uređaj izrazito lijep. Prednji poklopac je izmjenjiv: crvena, bijela i crna dolaze kao standard, ali također možete birati između šest drugih, od ljubičaste do limeta zelene.
Ispod modernog eksterijera, jedan komad aluminija formira kućište - dizajniran je da zadrži stijenke tankima, a opet da bude dovoljno čvrst za suzbijanje neželjene rezonancije. Teška i čvrsta gradnja, sa dovoljno luksuznim završecima za tu cijenovnu oznaku.
 
 
 
 
 
U njemu ćete također pronaći dva 25mm kupolasta visokotonaca i dva 13cm drvena vlakna konusa. Ulazi su dva optička i jedan analogni RCA. Drago nam je također vidjeti micro USB ulaz, što znači da možete spojiti Mac ili PC u Kubik One. SoundBar može podnijeti pjesme do 24bit / 96kHz. Za bežični ulaz, ima Bluetooth. Kubik One obrađuje aptX Bluetooth, što znači da ćete dobiti kvalitetniji bežični streaming, pod uvjetom da koristite kompatibilni uređaj. Sub iz utičnica omogućuje spajanje vlastitog subwoofera ako za to osjetite potrebu. Također postoji prekidač za podešavanje količine basa ovisno o položaju SoundBar-a.
 

Pozicija

Sa svojim 'neutralnim' stavom nudi najmanje basa, a najbolje dobivate kada postavite SoundBar blizu zida. U slučaju da ga želite staviti na zid postoji ključanica za nosače na stražnjoj strani. Na drugoj strani je "Pojačivač basa", koji samo to radi. Najbolji je za punjenje veće sobe. Na pola puta je 'Bas poboljšanje', koje pruža uravnotežen zvuk u pozicijama: na stalku, ispred televizora. Vaš TV će morati biti visok da bi se izbjegao blokirano dno. Sa samo 16 cm visok, Dali možda ubjedljivo opravdati svoju policu.

 

Značajke

Nakon što ga smjestite on je jako jednostavan za korištenje. Napajanje, ulaz i tipke glasnoće su na vrhu SoundBara i na daljinskom upravljaču. Malo smo razočarani sa crnim malim plastičnim daljinskim upravljačem, ali Dali nas uvjerava će 'pravilan' daljinski uskoro izaći i da će ga postojeći korisnici dobiti besplatno.

Presuda


Bio to SoundBar ili zvučni sustav, Dali Kubik je jedan veliki uspjeh. Dizajn i značajke su nas impresionirale, i volimo način na koji zvuči. To je prekrasan, kompletan paket.