Yamaha RX-A2A (Aventage)

Yamaha RX-A2A (Aventage)

Yamaha RX-A2A (Aventage)

Svojim snažnim dizajnom, RX-A2A je ujedno i stvoren kako bi pružio čvrst, vrhunski zvuk. Ovaj impresivni AV prijemnik potpuno će transformirati sustav kućnog kina svojom profesionalnom audio i video kvalitetom.

Kao vodeći svjetski proizvođač glazbenih instrumenata i audio opreme, Yamaha ima svaku predispoziciju da izrazi svaki zvuk onako kako je umjetnik odnosno producent zamislio. Reproducira zvuk na način koji pruža vrlo detaljan i precizan timbar u svakom tonu. Takva impresivna dinamika stvara onaj traženi emotivni kontrast pri slušanju. Samim time stvara se osjećaj kao da je slušatelj zbilja dio glazbene pozornice. Bilo to u glazbi, filmu ili uzbudljivom igranju video igara.

Znamo da svako uho čuje zvuk na svoj način. Reprodukcija zvučnih elemenata poput vokala, glazbenih instrumenata, TV dijaloga ili zvučnih efekata na što prikladnijoj glasnoći zahtijeva iznimnu preciznost. Yamaha to postiže kroz svoj već poznati karakter zvuka koji je definiran tonalnom ravnotežom i širokim „sound stage-om“ koji dopušta da najprecizniji detalji i bogate harmonije dođu do izražaja.

Glazba, u svojoj srži, predstavlja povezivanje jednog zvuka s drugim. Stvaranje takvih fraza, s dodanim stankama daje zvuku odnosno glazbi dojam izmjeničnog izražavanja snage i nježnosti. Yamaha u svojim uređajima zbilja teži dinamici u zvuku kako bi postigla što jači dojam tog kontrasta.

Slušatelj će kompozicije i izvedbe doživjeti kao da je zbilja tamo - bilo da je riječ o prvom redu na koncertu ili najboljem sjedalu u kazalištu. Yamaha pristupa prostornom izražavanju s pažljivošću i preciznošću, točno reproducirajući zvučnu sliku kako bi prenijela ne samo položaj instrumenta ili umjetnika, već i sami umjetnički pokret koji spoj zvukova stvara.

 

-Dolby Atmos® s virtualizacijom visine

Za one koji nemaju zvučnike ugrađene u strop ili zvučnike usmjerene prema gore u svom sustavu, Dolby Atmos® s tehnologijom virtualizacije visine simulira Atmos iskustvo čak i kod zvučnika usmjerenih prema naprijed. Konfiguracija omogućava do pet zvučnika kako bi se replicirao učinak dva zvučnika ugrađena u strop, ili se može koristiti svih sedam kanala kako bi se simulirao snažan učinak četiriju zvučnika iznad slušatelja. Također implementirani „Dolby Surround upmixer“ poboljšava i reprodukciju starog sadržaja.

-DTS:X®

DTS:X formatiranje zvuka postavlja zvuk tamo gdje bi se prirodno pojavio u prostoru, stvarajući višedimenzionalni zvuk pun života. Uključeno prostorno remapiranje putem DTS Neural:X™ engine-a nudi povećan realizam i imerzivnost.

-CINEMA DSP 3D za film, glazbu i igru

Ova jedinstvena Yamaha tehnologija stvaranja dojma prostora stvorena je kombiniranjem podataka o mjerenju zvuka u prostoru s digitalnom obradom signala. Yamaha je prikupila podatke o prostoru iz poznatih koncertnih dvorana i glazbenih klubova diljem svijeta, koristeći svoje bogato iskustvo u područjima dizajna koncertnih dvorana, ozvučenja i miksanja. Digitalizacijom ove obimne zbirke informacija učinkovito reproducira prostore koncertnih dvorana i glazbenih klubova u domu slušatelja.

-Poboljšana reprodukcija komprimirane glazbe

Kada se glazba kodira u digitalno komprimiranom formatu poput MP3, odziv frekvencija trpi. Yamaha koristi sofisticirano digitalno procesiranje signala pomoću ekskluzivnih algoritama kako bi se obnovilo ono što je izgubljeno, tako da glazba uvijek zvuči onako kako bi trebala.

-„Wedge“ tehnologija protiv rezonancije

„Wedge“ tehnologija protiv rezonancije (A.R.T.) je peta noga u sredini baze kućišta uređaja. Ona smanjuje vibracije od transformatora, tranzistora snage i hladnjaka, kao i vibracije koje bi mogle biti uzrokovane zvukom zvučnika - pružajući dinamičan zvuk i fokusiranu, preciznu reprodukciju.

-HDR10+

HDR10+ signali ne obuhvaćaju samo dinamički raspon (omjer svjetla prema tami) video sadržaja na „frame-by-frame“ osnovi, već meta podacima pružaju karakteristike scene između svijetla i tame kako bi se održali važni detalji. To omogućuje zaslonima da reproduciraju slike realnije, pridržavajući se namjere kreatora.

-ALLM, VRR

Ove poboljšane značajke osiguravaju dodatnu razinu glatke i besprijekorne pokretljivosti i prijelaza „frame-ova“ za igre, filmove i videozapise. One uključuju: „Auto Low Latency Mode“ (ALLM) koji omogućuje postavljanje idealne video latencije automatski, omogućujući glatko i neprekidno gledanje i interakciju bez kašnjenja. Također, varijabilna stopa osvježavanja (VRR) smanjuje ili eliminira kašnjenje, trzanje i cjepkanje kadrova za fluidniju i detaljniju igru.

-YPAO™-R.S.C. (Reflected Sound Control)

YPAO™-R.S.C. (Reflected Sound Control) analizira akustiku prostorije pomoću YPAO™ mikrofona koji dolazi uz uređaj kako bi prilagodio sustav za najbolji zvuk u zadanom prostoru. Ta tehnologija ispravlja rane refleksije zvuka u prostoru kako bi se postigao surround zvuk studijske kvalitete.

-SCENE

Četiri tipke „SCENE“ se mogu pred postaviti za različite ulaze, poput HDMI-a, CD Playera, Internet radija, DAB/FM radija, USB ulaza, Streaming servisa ili pjesama sa računala na NAS mreži. Nakon postavljanja, jednostavnim pritiskom tipke na uređaju ili daljinskom upravljaču uključuje se željeni izvor zvuka.

-MusicCast™ aplikacija

Korisnik može koristiti svoj „smart-phone“ ili tablet, te kroz aplikaciju „Yamaha MusicCast“ brzo i jednostavno upravljati ovim AV prijemnikom. Ista aplikacija funkcionira kao daljinski upravljač i za sve ostale uređaje kompatibilne s MusicCast-om.

 

 

 

 

Specifikacije:

-Amplifier Section

Channel: 7.2
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven): 125 W (8ohms, 0.9% THD)
Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven): 100 W (8 ohms, 0.06% THD)
Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven): 150 W (8ohm, 10% THD)
High Slew Rate Amplifier: Yes

-Sourround Sound Processing

Surround:AI: N/A
CINEMA DSP: Yes
DSP Programs: 17
Dialog Level Adjustment: Yes
Virtual Presence Speaker: Yes
Virtual Surround Back Speaker: Yes
Dialogue Lift: Yes
SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP: Yes
Dolby Atmos: Yes
Dolby Atmos Height Virtualizer: Yes
Dolby TrueHD: Yes
Dolby Digital Plus: Yes
Dolby Surround: Yes
DTS:X: Yes
DTS-HD Master Audio: Yes

-Audio Features

 

File Format: MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: up to 48 kHz / 16-bit, ALAC: up to 96 kHz / 24-bit, FLAC: up to 384 kHz / 24-bit, WAV / AIFF: up to 384 kHz / 32-bit, DSD: up to 11.2 MHz
Pure Direct: 
Yes
Compressed Music Enhancer: 
Yes
High-resolution Music Enhancer: 
N/A
YPAO multi-point measurement: 
Yes
YPAO Volume: 
Yes
Adaptive DRC (Dynamic Range Control): 
Yes
Initial Volume & Maximum Volume Setting: 
Yes
A.R.T. Wedge: 
Yes
Bi-amp capability: 
Yes
Audio Delay: 
Yes (0-500 ms)
DA Converter: 
384 kHz / 32-bit BB PCM5102A

-Video Features

HDMI eARC: Yes
HDMI Audio Return Channel: Yes
HDMI Pass-through: 8K60B, 4K120AB, 24GBPS *HDMI1-3
HDMI Up-Scaling: Yes up to 4K
HDMI Up-conversion: N/A
Dolby Vision: Yes
HDR 10+: Yes
VRR/ALLM: Yes/Yes
Video adjustment: N/A

-Connectivity:

MusicCast Surround: Yes
HDMI Input/Output: 7/1
HDMI CEC: Yes
USB Input: Yes
Network Port: Yes
Wi-Fi: Yes (2.3 / 5 GHz)
AirPlay 2: Yes
Bluetooth: Yes (SBC / AAC)
Front AV Input: USB
Digital Audio Input/Output: Optical: 1 / 0
Digital Audio Input/Output: Coaxial: 1 / 0
Analog Audio Input/Output: 4 / 0
Phono Input: Yes
XLR Terminal: N/A
Component Video Input/Output: N/A
Composite Video Input/Output: N/A
Preout: 2.2-ch
Headphone Output: 1

 

-Tuner Section

FM/AM Tuner: Yes
DAB Tuner: 
Yes

-User Interface

On-screen display: Graphical User Interface
SCENE: Yes (8 sets)
App Control: Yes (iPhone / iPad / Android phone / tablet)
Web Browser Control: Yes
Remote Control Unit: Yes

Zone Control:

Zone 2 Audio Output: Preout
Zone 3 Audio Output: N/A
Zone 4 Audio Output: N/A
Powered Zone: Zone 2
Zone Video Output: N/A
Zone B Output: N/A
Zone GUI: N/A
RS-232C Interface: N/A
+12V Trigger Output: 1
Remote (IR) Input/Output: 1 / 1
Party Mode: Yes

General:

Standby Power Consumption: (IR only): 0.1 W
Auto Power Standby: Yes
ECO Mode: Yes

Dimensions (W x H x D): 435 W x 171 H x 372 D mm (with antenna up:435 W x 245 H x 372 D mm)17-1/8"W x 6-3/4"H x 14-5/8"D (with antenna up:17-1/8"W x 9-5/8"H x 14-5/8"D)

Weight: 10.2 kg

 

Cijena: 1099 €

 

 

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.